Circuits rapels Begur "Rec de Ses Gralles"

Circuits rapels Begur «Rec de Ses Gralles»

Situat al costat de Begur al mirador d’Aiguablava trobem un espectacular circuit de rapels equipat entre coves i esquerdes a la roca al costat del mar.

Aproximació 10-15 minuts

Aparquem al parking del mirador de Fornells i Aiguablava, caminem fins la urbanització al altre costat de la carretera i agafem un petit corriol al costat d’una tanca de propietat privada amb alguna fita que ens puja a una petita pista. Seguim la mateixa i en una curva de dretes trobem un altre corriol que ens puja al inici del rec de Ses Gralles.

R-1 20 metres

L’inici del circuit es espectacular amb un primer rapel de 20 metres amb multiples instalacions i varis protectors de ferro per la corda.

Es nota que la roca esta preparada per a practiques i maniobres varies, a part de les diferents vies d’escalada que hi han dins la gran esquerda.

Un cop a baix ens trobem a dins de la immensa esquerda amb grans pareds a banda i banda.

En aquest moment es fa necessaria la utilització il·luminació artificial per a poder progressar amb seguretat. Avançarem per dins amb l’ajuda d’una corda de nussos i alguna grapa de ferro per poder pujar.

R-2 6 metres

Al sortir de l’esquerda en dirigim a l’esquerra passant per sobre de unes grapes i busquem un petit passamà de corda que ens dona accés a un petit rapel situat sobre un bloc de roca empotrat

R-3 18 metres

Seguim la canal i un petit passamà ens ajuda a arribar a la instal·lació penjada del tercer rapel, que es troba just a sobre d’un petit repla amb una bonica cova a sota.

Just al arribar al final del rapel buscarem una petita i estreta escletxa a l ‘esquerra on veiem que entra la llum i avançarem com poguem. Indispensable passar sense motxilla.

R-4 7 metres

Despres d’avançar per la estreta esquerda arribem al exterior i a la nostre dreta trobem un parabolt amb el quart dels rapels.

R-5 12 metres

Ens desplacem a la dreta mirant la pared, superem un petit resalt i trobem una bifurcació. Pujarem per una rampa cap a la dreta fins a una repisa amb un petit passamà de corda blanca que ens dona accès al R-5.

R-6 11 metres

Tornem a pujar des de la bifurcació però aquest cop en tendencia a l’equerra on trobarem un passamà de corda blava que ens deixa en un balcó amb bones vistes. Trobem un ferro antifregament que ens deixa amb un ràpel molt net.

R-7 5 metres (actualment desequipat)

Tornem a pujar i creuem un tronc caigut amb ferro clavat al mig. El camí segueix pujant fins un pla amb una entrada a una cova.

La sortida de la cova es fa una corda de nussos per una estreta fisura que ens torna al exterior.

R-8 18 metres

Just davant de la cova trobem un passamà de corda que ens porta al costat del mar amb unes espectaculars vistes a Aiguablava.

El R-8 es un bonic i vertical ràpel de 18 metres, 15 si acabes a sobre un gran roca, amb un desviador de ferro que deixa un rapel molt net.

R-9 30 metres

Tornem en direcció al R-7 i pujem per la part esquerra del rapel. El camí ens porta a una bifurcació i ens desviem a la dreta en direccio al R-9 on trobarem unes cintes verdes en un arbre.

Seguim avançan i a mà dreta trobarem una corda fixe per pujar una rampa que ens dona accès al mes alt dels rapels.

Aquest es un espectacular i vertical rapel penjat al costat del mar amb un balcó penjat de cadenes a la dreta.

Es el rapel mes llarg del circuit i haurem de fer un petit pèndol cap a l’esquerra per buscar un passamà de corda groga bastant desgastada.

Sortirem per una petita cova amb l’ajuda d’un passamà i una corda per destrepar. Seguim el camí que ens torna al R-7.

R-10 30 metres

Pujem i arribem a la bifurcació però ara ens dirigim a l’esquerra on amb lletres blanques i negres veiem escrit SAL. Seguim el camí per l’esquerra de les esquerdes fins a arribar a una gran escletxa.

A mà dreta trobem un petit passamà i la instal·lació del R-10

R-11 8 metres

Just al final del rapel trobem un petit passamà que ens porta a la reunió penjada i exposada del R-11 i que ens baixarà fins al fons de la cova.

Al arribar al fons de la esquerda seguirem a mà dreta passant per forats, zones estretes i ens ajudarem de grapes de ferro.

R-12 25 metres

Aquest últim rapel es troba davant del R-10 i voldrà que remontem la esquerda pel costat seguint un camí a l’esquerra i de pujada marcat fins a davant del mateix

Es tracte d’un rapel molt vertical pel mig de l’escletxa que ens deixa amb un gran sabor de boca.

Per sortir de l’esquerda seguirem a la dreta seguint el mateix procés que el rapel anterior.

Retorn 10 minuts

Al sortir de la gran esquerda ara seguirem el camí de baixada que ens porta a la pista i aqui buscarem el camí que ens portarà a la entrada de la urbanització i al parking del mirador on tenim el cotxe.

Espectacular circuit de rapels situat en plena Costa Brava amb un vistes espectaculars. Trams dins la gran esquerda i rapels penjats al costat del mar amb un entorn inigualable i un bon equipament.

Albert i Raqueles_ES