Escalada - Via tirabous 6a/A1 (Morro de l'abella)

Escalada – Via tirabous 6a/A1 (Morro de l’abella)

A la comarca d’Osona just abans d’arribar al poble de Tavertet trobem el conegut i mític Morro de l’abella.

Aquí trobem diferents vies d’escalada artificial com son la Tirabous ( escollida per nosaltres), petit princep o sang de dit. via escalada tirabous.

Per aparcar busquem un petit espai al costat de la carretera que va del Esquirol a Tavertet, ja que el parking gran esta tancat amb una cadena. Posa que esta regulat de 10 a 19h però entenem que en aquestes èpoques de Covid que estem visquen es deu trobar tancat per evitar aglomeracions.

Caminem uns 10 minuts per un corriol marcat que ens porta al cim i just abans comencem a baixar per la part esquerre. Hem d’estar atents perque passats un metres trobarem un petit camí poc marcat que dona accès a totes les vies.

El primer llarg de 20 metres es troba bastant equipat i tot i tenir una sortida bastant alta i es troba equipat amb parabolts. Un sortida en lliure de IV+ ens deixa a la primera reunio.

El segon llarg comença amb una sortida pujats als estreps fins a bucar un forat a la roca amb un primer seguro bastant alt. ( en cas de caiguda aterrisariem directe a sobre la repisa)

Flanquejem a l’esquerra i seguirem pujant superant un bonic sostre, una fisura que haurem de protegir i una sortida final en lliure per trobar la segona reunió. Tram de V+/A1 de 25 metres.

Llarg preciós amb bona combinació i unes vistes espectaculars.

El tercer llarg comença amb una sortida en lliure buscant el suport de una caracteristica roca que de lluny no te bona pinta però la qual ens permet pujar a sobre de la mateixa i superar-la per buscar l’interior de la esquerda.

Aquesta l’haurem de protegir amb algun pito i un friend per poder arribar a un petit boril oxidat i amb molt mala pinta però que ens servira de suport per proseguir enclastats a la escletxa fins a trobar un parabolt que ens permet respirar. Seguirem amb una sortida en lliure fins a trobar la tercera de les reunions. Tram de V+ o 6a de 15 metres.

Escalada - Via tirabous 6a/A1 (Morro de l'abella)
Escalada – Via tirabous 6a/A1 (Morro de l’abella)

En aquest punt i just abans d’afrontar l’últim llarg amb l’impresionant sostre ens adonem que s’han acabat les hores de llum i que ficar-nos en aquell llarg ens faria que la nit ens caigues a sobre just en mig del sotre.

Decidim buscar una sortida per la part esquerra buscant una sabina que juntament amb un parell de claus i un friend ens serveix per protegir la sortida fins al cim.

Un cop a dalt del morro de l’abella buscarem un caminet molt marcat que ens poc mes de 10 minuts ens retorna al cotxe.

Tot i que no hem pogut completar la totalitat de la via ens anem contents per la feina feta i despres d’haver disfrutat d’una completa jornada amb unes espectaculars vistes i amb les ganes de tornar per a poder completar-la.

Pepo, Cris, Albertes_ES