Jornada de vies ferrades al Congost de Montrebei

Jornada de vies ferrades al Congost de Montrebei

Comencem la jornada amb una de les vies ferrates catalogades com a K6 que tenim a Catalanya que no es altre que la de Cagate Lorito. Situada a Sant Llorenç de Montgai.

Poc mes de 20 minuts der aproximació creuant la via del tren ens porten al inici de la mateixa.

Un ràpid però intens ascens entre escalons, grapes i escales de ferro ens porten a la part superior on mitjançant un pont creuem i començarem a iniciar el descens.

Aquesta es la part mes divertida i amb mes emocions de la via. Una barra de bomber, una tirolina, diferents trams de presses, uns pèndols curiosos i un escala móvil ens porten a la part baixa de la via ferrata. Ja només ens queden els 20 minuts de retorn desfent el camí que ens porta al parking.

Decidim continuar la jornada i desplaçar-nos direcció cap a Àger i ens parem al poble de Corçà on afrontem tres vies ferrates mes.

Comencem per la Teletubbies, una via ferrata curta i facileta però de gran bellessa.

Sense temps per descansar tornem a agafar el camí de descens i en disposem a afrontar la Cast Urquiza Olmo. Ens trobem amb un inici curios ja que al intentar accedir al començament de la via l’aigua del pantà a cobert l’accès i fa que les primeres grapes es trobin sota l’aigua.

Algun que altre invent i iniciem la via, la qual ens sorpren per la seva verticalitat i per les espectaculars vistes sobre el pantà.

Un cop acabada la mateix empalmem amb la via ferrata Olmo-Soler que ens porta al cim on es troba la hermita de la Pertusa. En poc mes de 5 minuts tornem a estar al camí d’accès que ens porta al parking.es_ES