Via ferrata Roca Narieda

Via ferrata Roca Narieda

Despres d’acabar la temporada de barrancs i un estiu diferent ens anem a descobrir una de les noves i mes espectaculars vies ferrates de tot Catalunya. via ferrata roca narieda.

Situada al poble de Fígols, al costat de Coll de Nargo, provincia de Lleida.

Per aparcar disposem de dues opcions:

– Parking al costat de Figols on haurem de caminar uns 30 minuts fins al inici ( el retorn ens queda més aprop)

– Parking al costat de la carretera a 10 minuts del inici de la via ferrata ( no confondre amb el parking nomes reservat per emergencies)

Aquesta llarga i bonica via ferrada catalogada com a K4 està formada per dos parts.

Un primer tram de nivell k-3, anomenat «familiar», amb pasos bastants aeris i algun sector desplomat que et fa posar les piles rapidament.

Un pont penjant de 22 metres i un pont de mono de 8 metres li donen un caracter mes lúdic a aquest primer tram

Desprès de superar uns 270 metres de recorregut i uns 75 metres de desnivell arribem al final d’aquest primer tram i trobem un escape que en 15 minuts ens portaria al lloc d’inici.

El segon tram amb un nivell K-4 en porta un seguit de trams verticals amb molts escalons, un pont penjant de 38 metres de llargada, un pont tibetà de 35 metres, una escala de cargol penjada de 16 metres, mes trams verticals amb escalons de ferro i 3 plataformes de descans amb passos horitzontals i bastant aeris.

Despres de superar uns 800 metres de recorregut i uns 375 metres de desnivell arribem al final de la via ferrata.

Un camí molt ben marcat amb fites que primer puja en busca del coll i despres ens porta un cartell que ens indica que hem de baixar en direcció al poble de figols.

Poc menys de 1 horeta de retorn ens deixa al parking.es_ES